Fotografia câinelui lui Mike Pompeo îi face pe internauți să se întrebe dacă SUA se joacă cu China

Un tweet al secretarului de stat american a condus la speculații dacă acesta încearcă să trimită un mesaj guvernului chinez, potrivit BBC.

Mike Pompeo a postat o imagine pe contul său personal al câinelui său Mercer, înconjurat de „toate jucăriile ei preferate”. Jucăria în cauză este un Winnie the Pooh de pluș.

Tweetul a stârnit o atenție semnificativă, având în vedere că Winnie the Pooh este o poreclă obișnuită derogatorie pentru președintele chinez Xi Jinping.

Oficialii chinezi nu au prea multă dragoste pentru Mike Pompeo și îl consideră „rău” și „regele minciunii”.

Cu toate acestea, el poate fi conștient de faptul că se vor lupta să vorbească despre acest tweet, deoarece poreclele care fac referire la liderul chinez sunt puternic cenzurate.

Guvernul chinez cenzurează activ comentarii derogatorii sau porecle care ar putea duce la batjocura oficialilor Partidului Comunist. Cu toate acestea, internauții chinezi au descoperit de mult timp modalități creative de a face referire la conducerea chineză online.

Imagini au circulat în 2013 comparând forma corpului președintelui Xi cu ursul din desene animate și au obținut conștientizare internațională.

Având în vedere că jucăria atât de iubita de copii face dificilă pentru cenzori eliminarea conținutului inofensiv, fără a atrage ridicol, porecla a prins repede.

O astfel de tactică s-a dovedit a fi reușită cu liderul Jiang Zemin, care mulți au putut să vorbească despre folosirea poreclelor legate de „broască”.

Winnie the Pooh este într-adevăr atât de sensibil? Într-un cuvânt, da.

„Winnie Pooh” și referințe similare au fost mult timp cenzurate pe platformele de socializare din China.

Articolul precedentIncendiu la un depozit de ulei din București
Articolul următorCoronavirus: ceremonie de comemorare a victimelor în Spania / Ursula von der Leyen și Quim Torra printre paricipanți