Clienții Revolut din Europa Centrală și de Est, transferați către o entitate financiară din Lituania

Platforma de plăti online înființată la Londra a demarat de miercuri, 15 iulie, procesul de transfer, potrivit ziare.com.

Oficialii companiei Revolut au anunțat începerea procedurilor de transfer a clienților din Europa Centrală și de Est către o entitate din Lituania. Platforma de plăti online înființată la Londra a demarat de miercuri, 15 iulie, procesul de transfer.

Intenția a fost anunțată clienților în urmă cu mai multe luni și are legătură cu ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Șefii Revolut încearcă să se pună astfel la adăpost de un eventual Brexit fără acord, care ar putea crea blocaje financiare între cele două blocuri economice.

Procedura începută miercuri presupune următoarele aspecte:

  • entitatea Revolut cu care aceștia vor avea o relație va fi Revolut Payments UAB, o instituție de bani electronice autorizată de Banca Lituaniei.
  • de acum încolo, clienții care vor să facă reclamații legate de Revolut le pot face intermediul Băncii centrale a Lituaniei.
  • dreptul care guvernează relația dintre Revolut și clienți va fi dreptul lituanian, iar instanțele care au jurisdicție pentru a soluționa plângerile vor fi instanțele lituaniene.

Platforma de plăti Revolut a ajuns la pragul de 1 milion de utilizatori în România, după o creștere de 400% în a două jumătate a anului 2019.

Articolul precedentBelarus deschide dosare penale împotriva a 250 de protestatari din opoziție
Articolul următorSistemul judiciar din Iran oprește execuțiile protestatarilor după furtuna de pe social media