Importante conturi de Twitter americane atacate în frauda Bitcoin

Miliardarii Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates se numără printre multe figuri marcante ale SUA vizați de hackeri pe Twitter într-o aparentă escrocherie Bitcoin, scrie BBC.

Conturile oficiale ale lui Barack Obama, Joe Biden și Kanye West au solicitat, de asemenea, donații în criptomonede.

„Toată lumea îmi cere să dau înapoi”, a spus un tweet din contul lui Bill Gates. „Trimiteți 1.000 de dolari, vă trimit înapoi 2.000 USD”.

Twitter a declarat că a fost un atac „coordonat” care vizează angajații săi „cu acces la sisteme și instrumente interne”.

„Știm că hackerii au folosit acest acces pentru a prelua controlul asupra multor conturi foarte vizibile (inclusiv verificate) și au lansat tweet-uri în numele lor”, a declarat compania într-o serie de tweet-uri.

Acesta a adăugat că au fost făcuți „pași importanți” pentru a limita accesul la astfel de sisteme și instrumente interne în timp ce ancheta companiei este în desfășurare.

Între timp, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a spus: „O zi grea pentru noi la Twitter. Cu toții ne simțim groaznic că s-a întâmplat asta.”

Anterior, Twitter a trebuit să facă pasul extraordinar de a opri mai multe conturi verificate de la tweeting-uri cu totul.

Cererile de resetare prin parolă au fost, de asemenea, refuzate, iar alte „funcții ale contului” sunt dezactivate.

Până la ora 20:30 EDT (00:30 GMT joi), utilizatorii cu cont verificat au început să poată trimite din nou tweet-uri, dar Twitter a spus că încă lucrează la o soluție.

Articolul precedentNoi proteste în Bulgaria după ce premierul refuză din nou să demisioneze
Articolul următorCercetătorii descoperă noi specii în apele Patagoniei chiliene