Încă o zi de protest în Piața Victoriei împotriva legii carantinei și a Guvernului / Două persoane au fost amendate

Protestele împotriva legii carantinei și a Guvernului Orban continuă și astăzi, aceasta fiind a treia zi în care oamenii ies în stradă pentru a manifesta împotriva legi care, susțin ei, ar putea deschide calea unor abuzuri și împotriva actualului Guvern, fiind nemulțumiți de cum acesta a gestionat pandemia de coronavirus.

Protestatarii, în jur de 100 de persoane doar, nu respectă distanțarea socială și nu poartă mască de protecție.

Doi dintre protestatari au fost amendați de jandarmi, după ce au refuzat să se legitimeze.

„Doi participanţi au refuzat să se legitimeze la solicitarea jandarmilor şi, conform prevederilor legale, au fost conduşi la secţia de poliţie pentru identificare şi sancţionare. Facem precizarea că, în această perioadă, din raţiuni de sănătate publică şi conform legii, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise”, informează Biroul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor cetăţenilor să respecte prevederile legale şi să nu participe la astfel de evenimente.

 

 

Articolul precedentTimișoara ar putea fi Capitală Culturală Europeană în 2023, cu doi ani mai târziu decât propunerea inițială
Articolul următorHagia Sofia: Cum se vor ține rugăciunile musulmane: icoanele creștine vor fi ascunse de draperii sau lumini