Fotbal: Liviu Goncea preia 48% din acțiunile FC Rapid

Omul de afaceri Liviu Goncea a preluat 48% din acțiunile clubului de fotbal din Liga a II-a, FC Rapid. Astfel, Liviu Goncea devine acționar principal al Rapidului, împreună cu Victor Angelescu, conform Agerpres.

„Modificare în structura acţionariatului. Iniţiate în luna septembrie a anului trecut, negocierile purtate cu domnul Liviu Goncea au fost finalizate cu succes luna aceasta. Astfel, odată cu finalizarea discuţiilor, a fost parafată tranzacţia de preluare a unei părţi semnificative din acţiunile clubului. Om de afaceri cu prezenţă semnificativă în domeniul auto, domnul Liviu Goncea a fost şi până la semnarea tranzacţiei de preluare a pachetului de acţiuni un apropiat al clubului, în calitate de sponsor. În noua sa calitate, aceea de acţionar, domnul Goncea va ramâne aceeaşi prezenţă discretă, interesele domniei sale urmând a fi reprezentate în Consiliul de Administraţie de domnul Andrei Nicolescu – vicepreşedinte al CA”- este declarat în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului.

Clubul susține că modificarea acționariatului este o dovadă a consecvenței clubului de a-și asigura susținerea financiară necesară performanțelor sportive. După ca a dat faliment în anul 2016, echipa Rapid București a jucat pentru următorii doi ani în Liga a IV-a, sub numele de Academia Rapid. După încheierea sezonului din 2018, echipa a avansat în Liga a III-a, moment în care a achiziționat mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, SC FC Rapid SA, pentru peste 400.000 de euro.

În acest moment, cei doi investitori ai clubului sunt Victor Angelescu, cu 49% dintre acțiuni, alături de Liviu Goncea, cu 43% dintre acțiuni. Restul de 3% dintre acțiuni sunt deținute de Asociația Academia Rapid.

Articolul precedentMuniție neexplodată găsită pe un șantier din Sibiu
Articolul următorMinisterul Afacerilor Externe anunță că încă 3 români aflați în vacanță în Grecia au fost testați pozitiv cu COVID-19