NBA are un nou CEO în China, prima să sarcină fiind împăcarea cu Beijingul

NBA are un nou șef în China, dar se confruntă cu un drum dificil, întrucât liga continuă să fie într-o continuă cădere în urmă furtunii politice urâte de anul trecut.

Liga a anunțat marți că l-a numit pe veteranul executiv sportiv Michael Ma pentru a-și conduce afacerile în China continentală, una dintre cele mai importante piețe ale sale.

Începând cu luna viitoare, Ma își va asuma poziția complicată de a încerca să remedieze relația cu guvernul chinez, după ce liga s-a confruntat cu o criză în țară anul trecut. Rețeaua de televiziune chineză de stat CCTV încă nu a difuzat niciun joc NBA în țară din cauza acestei dispute.

Numirea lui Ma a fost văzută în China că o încercare de a-și calma fanii acolo după ce NBA a căzut într-o criză de coșmar în toamna trecută, ceea ce a dus la interdicția de difuzare la toți partenerii oficiali chinezi ai ligii care au dus la suspendarea legăturilor.

Controversa a început în octombrie anul trecut, când Daryl Morey, directorul general al Houston Rockets, și-a afirmat susținerea pentru protestatarii antiguvernamentali din Hong Kong. Postarea sa, care a fost ștersă rapid, a inclus o imagine care scria: „Luptați pentru libertate, solidari cu Hong Kong”.

Fosta colonie britanică, acum regiune administrativă specială a Chinei, a fost zguduită de luni de tulburări politice. Poziția NBA a devenit din ce în ce mai incomodă pe măsură ce acea săptămână s-a derulat. Unii fani din China au cerut concedierea lui Morey, în timp ce politicienii americani au cerut NBA să-și păstreze valorile morale, conform CNN.

Articolul precedentComisia trimite Austria în fața Curții pentru discriminare / Implicații pentru muncitorii români din Austria
Articolul următorWizz Air extinde perioada de suspendare a zborurilor din România către 9 ţări vest-europene