Oprea spune că se întorcea de la SRI în seara accidentului lui Bogdan Gigină

O asociație condusă de generalul Oprea invocă faptul că acesta se întorcea de la SRI în seara din octombrie 2015 în care polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața, potrivit libertatea.ro.

Acesta se afla pe motocicletă, în coloana de antemergători a lui Oprea, decedănd după ce a intrat într-o groapă nesemnalizată. Inițial, Oprea a refuzat să spună de unde se întorcea.

Uniunea Militarilor și Polițiștilor Mihai Viteazul, înființată de generalul Gabriel Oprea, a reacționat la știrea potrivit căreia fostul vicepremier va fi judecat pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină, după ce judecătorii au respins contestațiile acestuia privind legalitatea rechizitoriului DNA.

Astfel, asociația a emis un comunicat de presă în care invocă o unitate militară din Băneasa acolo ar fi avut o activitate privind siguranța națională. De precizat că în Băneasa se găsește o unitate SRI.

“Potrivit rechizitoriului DNA, vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa”, se arată în comunicatul Uniunii.

Totodată, în comunicat se transmite faptul că viteza coloanei ar fi fost mult sub cea legală și că din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

Practic , la 5 ani după moartea lui Bogdan Gigină, se încearca demonstrarea nevinovăției generalului Oprea, din comunicat reieșind faptul că motopolițistul ar fi fost unicul vinovat de producerea fatidicului accident.

 

Articolul precedentProteste în estul îndepărtat al Rusiei în urma demiterii unui guvernator
Articolul următorUniversitatea din California de Sud retrage expoziţia ”John Wayne” în urma protestelor studenţilor împotriva rasismului