Senatorul UDMR Tanczos Barna, infectat cu SARS-Cov-2

Senatorul UDMR Tanczos Barna a anunţat în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe Facebook, că este infectat cu SARS-Cov-2 şi are dublă pneumonie, dar că starea sa este una bună.

„Ştiţi că îmi plac provocările, uneori peste măsură, dar m-aş lipsi de cea de astăzi, mai ales pentru familie, copii şi pentru tatăl meu. (…) Am aflat azi că am pneumonie bilaterală şi că vinovatul pentru pneumonie este virusul Covid-19. Sunt înconjurat de o echipa medicală de profesionişti, aşa că începem tratamentul. Mă voi vindeca şi voi merge mai departe. Eu mă simt bine, nu mă doare nimic, starea de spirit este bună, medicii şi asistenţii sunt amabili, totul este bine”, scrie Tanczos Barna în postarea în limba maghiară de pe Facebook.

Ca să scape de amenda le-a spus polițistilor că are Covid

Senatorul UDMR Tanczos Barna a fost prins de poliție pe 14 martie cu viteză și a fost amendat și că, din simț al răspunderii, le-a spus polițiștilor că se duce să-și facă testul de coronavirus, deci că ar putea fi pozitiv, după ce în ajun se aflase că un coleg parlamentar este contaminat.

„Nu am mințit nici atunci și nu mint nici acum. Pe 14 m-a oprit poliția pentru depășirea vitezei, mergeam cu 81 la oră la 200 de metri de intrarea în localitatea Olteni. M-am oprit, a venit agentul de poliție la mine, am dat jos geamul. Știind că cu o zi înainte un coleg senator a fost declarat pozitiv, l-am avertizat pe domnul agent că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc să fac test. I-am spus textual că mă duc la București să fac test de coronavirus. I-am dat actele, a venit cu procesul-verbal, am semnat procesul-verbal fără mențiuni și am plecat. Am avut o discuție cu dânsul cu privire la iresponsabilitatea colegului meu, al nostru, din Senat, am plătit amenda și din punctul meu de vedere, această poveste este închisă. Nu l-am mințit, i-am spus că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc la București să fac test”, a spus Tanczos Barna la Digi24.

Întrebat dacă a făcut testul, senatorul a confirmat și a spus că rezultatul este negativ.

Articolul precedentCristoiu: Afacerea cu echipamente sanitare – una dintre cele mai scandaloase din Istoria României moderne
Articolul următorPoliția de Frontieră: 95.000 de persoane au trecut granițele în ultimele 24 de ore