Bogdan Aurescu, Ministru de Externe: Nu există atitudine discriminatorie față de români în Grecia / Testul COVID se poate face la intrarea în Austria

Bogdan Aurescu, Ministru de Externe, a vorbit miercuri seară la Digi24 despre situația turiștilor români din Grecia, cât și de noile restricții impuse românilor care intră în Austria. 

Aurescu spune că nu are informații că toți cei intrați în Grecia vor fi testați pentru coronavirus, chiar dacă așa s-ar fi zvonit.

Ministrul de Externe reucunoaște totuși că după deschiderea turismului în Grecia, au fost efectuate mai multe teste decât ar fi trebuit, pentru a se stabili o bază de testare pentru experții greci.

Aurescu a adăugat că, în afara de cazul din Creta, nu avem alți turiști români infectați în Grecia.

Totodată, Ministrul consideră că nu există o atitudine discriminatorie față de români în Grecia.

Cu privire la situația din Austria, unde românii care intră în țara respectivă vor fi nevoiți să prezinte un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru COVID-19, efectuat în ultimele 4 zile, sau să rămână în autoizolare timp de 14 zile, Aurescu spune că este un exemplu de interacțiune rapidă cu omologii din Austria.

El a solicitat prompt ca noile măsuri să fie luată din timp cu un interval de pregătire și să se țină cont de faptul că Austria este o țară de tranzit.

Ministrul a anunțat și că testul COVID cerut se poate face și la intrarea în Austria, anulând măsura izolării.

Bogdan Aurescu spune că 8 state au introdus măsuri împotriva românilor care intră în țările respective.

În final, Aurescu a tras un semnal de alarmă că sunt puțini români care solicită asistență consulară: „De multe ori, ambasadele s-au autosesizat, neprimind informațiile direct de la cei afectați”.

Articolul precedentRaed Arafat: un studiu al Universității Yale a concluzionat că 50% dintre cei asimptomatici transmit virusul simptomaticilor
Articolul următorMarcel Ciolacu, reacție după incidentul parlamentarilor PSD de la șaormerie: După terminarea mandatelor, cred că vor avea mai mult timp liber de reflecție