DIICOT: 61 de percheziții la falsificatori de acte / Cum acționa gruparea, care era prețul unui permis fals

Un număr de 61 de percheziții menite să destructureze un grup infracțional ce falsifica acte au fost efectuate miercuri de procurorii DIICOT. Perchizițiile au fost făcute la domiciliul suspecților din municipiului București și județele Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botoșani, Dolj și Constanța.

Grupul infracțional este suspectat de fals în înscrisuri, uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, luare de mită și dare de mită.

Conform cercetărilor s-a stabilit că grupul a fost constituit în a doua jumătate a anului 2019, fiind format inițial din 9 persoane, la care s-au alăturat și pe parcurs și alți cetățeni români și străini.

Membrii grupului procurau în mod ilegal, contra-cost, permise de conducere. Clienții punea la dispoziția infractorilor datele personale, o fotografie și un specimen de semnătură. Acestea erau transmise în străinătate, pentru întocmirea permisului. Actul fals era ulterior trimis în România, unde clientul se prezenta cu acesta la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de conducere românești.

Pentru un permis fals, clienții plăteau până la 3.000 de euro. Au fost identificate 50 de persoane din România care au obținut permise de conducere false pe această cale. La sediul DIICOT Ploiești vor fi conduse 79 de persoane în vederea audierilor.

Articolul precedentGuvernul își propune să reimplementeze garanția pe sticle. Cum funcționează sistemul
Articolul următorAlertă cu bombă la Tribunalul București / Clădirea este evacuată