Sorin Strutinsky, omul de încredere al lui Mazăre, condamnat la peste 10 ani de închisoare pentru corupţie, este de negăsit

Omul de afaceri constănţean Sorin Strutinsky, condamnat luni de Curtea de Apel Constanţa la 10 ani şi opt luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie, a fost dat în urmărire naţională, poliţiştii făcând demersuri pentru emiterea pe numele acestuia a unui mandat european de arestare, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări pentru identificarea unui bărbat de 53 de ani, din Constanţa, persoana în cauză fiind dată în urmărire naţională. În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru emiterea unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pe numele acestuia”, a informat IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, pe 6 iulie, pe numele bărbatului în cauză a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani şi opt luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor, toate aceste fapte fiind comise în formă continuată.

Sorin Strutinsky este unul dintre partenerii de afaceri ai fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Articolul precedentAngajat din Guvern, testat pozitiv cu COVID-19
Articolul următorTătaru: Nu avem pârghii ca să ținem pandemia de coronavirus sub control