Australian condamnat la moarte în China pentru trafic de droguri

Un cetățean australian a fost condamnat la moarte în China, după ce o instanță l-a condamnat pentru acuzația de trafic de droguri, potrivit CNN.

Bărbatul, care nu a fost identificat, a fost condamnat miercuri, dar știrea sentinței sale a fost publicată sâmbătă doar pe site-ul Curții Populare Intermediate Guangzhou.

Departamentul de Afaceri Externe și Comerț din Australia a declarat că a fost „profund întristat” de verdict și oferă asistență consulară. El nu a fost identificat, invocând probleme de confidențialitate.

„Australia se opune pedepsei cu moartea, în toate circumstanțele pentru toți oamenii. Susținem abolirea universală a pedepsei cu moartea și ne angajăm să urmărim acest obiectiv prin toate căile de care dispunem”, a declarat departamentul într-un comunicat.

Este posibil ca această mișcare să agraveze și mai mult tensiunile dintre China și Australia. Relațiile intre cele două state s-au înrăutățit în ultimele săptămâni, după ce premierul Scott Morrison a solicitat public o investigație formală asupra pandemiei coronavirusului, o mișcare care a înfuriat Beijingul.

Condamnările pentru traffic de droguri din China, de obicei, aplică pedepse abrupte, inclusiv pedepse de închisoare îndelungate și pedeapsa capitală atât pentru străini cât și pentru resortisanții chinezi. Oricine a fost găsit cu peste 50 de grame de substanță interzisă se poate confrunta cu pedeapsa cu moartea.

Anul trecut, un lider de rețea de contrabandă cu fentanil a primit o condamnare cu moartea suspendată ulterior, iar  doi canadieni au fost condamnați la moarte sub acuzații de contrabandă cu droguri.

Articolul precedentNeymar și-a dat acordul pentru o revenire la Barcelona
Articolul următorPrimul medicament care poate încetini evoluția bolii Alzheimer