Un ministru olandez vrea să elimine stipularea genului din cărțile de identitate

Ministrul olandez al Educaţiei, Culturii şi Ştiinţei, Ingrid van Engelshoven, susține că dorește ca începând cu 2024-2025, orice menţiune a sexului de pe cărţile de identitate să nu mai existe, potrivit AFP citat de Agerpres

Într-o scrisoare transmisă parlamentului, Ingrid van Engelshoven, care este însărcinată şi cu ”Emanciparea”, menţionează că intenţionează să elimine această menţiune din cărţile de identitate începând cu anii 2024-2025. Ea susține că menționarea sexului pe cărțile de identitate este „inutilă”.

Sexul va rămâne însă înscris pe paşapoartele olandeze, întrucât astfel procedează şi celelalte state ale UE.

”Olanda nu ar fi prima ţară membră a UE cu o carte de identitate fără menţiunea genului. Cartea de identitate germană nu menţionează sexul”, motivează ministrul. În plus, cetăţenii trebuie să-şi poată „modela propria identitate şi să trăiască în deplină libertate şi securitate”.

”Este o veste excelentă pentru persoanele care au zi de zi probleme cu această categorie a genului pe cartea lor de identitate”, au reacţionat organizaţii olandeze de apărare a drepturilor homosexualilor şi ale altor minorităţi sexuale.

Articolul precedentVIDEO Inundații de proporții în Japonia / Cel puțin 14 decedați și 13 oameni dați dispăruți
Articolul următorUn indian poartă mască anti-covid din aur