Persoanele cu handicap grav scutite de la plata impozitului pe moştenire

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, legea potrivit căreia persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate cu titlu de moştenire, potrivit Agerpres.

„Sunt scutiţi de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din: (…) transmiterea dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire, (…) indiferent de momentul dezbaterii succesiunii”, conform legii.

Tot vineri, şeful statului a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Acest act normativ prevede că „persoanele juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului depun la înmatriculare şi ori de câte ori intervine o modificare o declaraţie privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali ai societăţilor”.

Articolul precedentCompania Softrans va permite rezervarea tuturor locurilor din tren
Articolul următorScandal la FCSB după plecarea lui Adi Popa