Arad este primul județ „corona-free” / Directorul DSP susține că a încălcat legea pentru a ajunge la acest rezultat

Arad este primul județ care se declară liber de coronavirus. Autoritățile din zonă au anunțat că, ieri, au fost externați și ultimii pacienți vindecați, în timp ce în ultimele două săptămâni nu s-au mai înregistrat cazuri noi, potrivit Digi24

La începutul pandemiei, Aradul a fost chiar pe locul doi după numărul de infectați cu coronavirus.

Directorul DSP Arad, Horea Timi, susține că, paradoxal, încălcarea legislației a fost una dintre principalele lucruri care au condus la succesul județului în lupta cu virusul: „Ne-am dat seama că legislația nu e creată pentru cazuri particulare, ci pentru generale”.

Horia Timi a vorbit despre faptul că INSP a anunțat acum câteva săptămâni că trebuiau testați toți beneficiarii din centrele rezidențiale și sociale. Județul său făcuse asta cu două luni înainte, asumându-și consecințele dacă s-ar fi dovedit o idee proastă. Așa consideră el că a eradicat focarele.

Directorul DSP Arad menționează două dintre măsurile cheie: În această muncă de echipă, primul lucru a fost să identificăm focarele și în căminele de bătrâni am internat tot ce am găsit, a doua măsură a fost transportul din vamă, îi care s-a redirecționat pe anumite culoare să ocolească comunitatea și acest lucru iar a avut un impact pozitiv, al treilea aspect a fost educarea, în principal, a personalului medical.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 706 cazuri de COVID-19 dintre care 79 bolnavi au decedat.

Articolul precedentA fost ales noul Prim-ministru al Franței / Este puțin cunoscut chiar și pentru francezi, fiind primar de localitate
Articolul următorTraian Berbeceanu s-a înscris în PNL