Parlamentul din Israel autorizează folosire serviciilor interne de informații pentru supravegherea cetățenilor bolnavi

Parlamentul din Israel a autorizat folosirea serviciilor interne de informații pentru localizarea persoanelor bolnave de coronavirus. Decizia este aspru criticată de ONG-uri, care o consideră o încălcare a dreptului la viață privată, transmite Agerpres

Serviciul de securtitate internă, Shin Bteh, va fi folosit cu acest scop pentru o perioada de trei săptămâni. Serviciul folist în mod obișnuit pentru combaterea terorismului va fi de această dată utilizat pentru a monitoriza cazurile ”care nu pot fi supravegheate în alt mod”.

Serviciul a fost folosit începând cu luna martie pentru colectarea de date despre cetățenii bolnavi, însă utilizarea a fost blocat de Curtea Supremă după sesizarea ONG-urilor și criticile aduse de acestea. Se revine totuși la folosirea serviciului, reglementată de această dată printr-o lege, din cauza creșterii numărului de persoane infectate.

Legea a fost acum adoptată cu 53 de voturi pentru și 38 de voturi împotrivă.

Numărul cazului de persoane bolnave de coronavirus a ajuns în Israel la 26.020, dintre care 980 au fost declarate în ultimele 24 de ore.

Articolul precedentVIDEO INTERVIU. Eugen Sechila, veteran în Legiunea Străină (III). Taberele de supraviețuire, inedit concept destinat adulților și copiilor din România
Articolul următorBilanț Coronavirus: 450 noi cazuri, 20 decese și peste 230 de pacienți internați la ATI