Cutremur la Chișinău: Dodon pierde un deputat din alianța PSRM-PDM

Ștefan Gațcan, deputat PSRM ales în Hîncești, în martie 2020, a părăsit fracțiunea socialiștilor și a aderat la grupul parlamentar Pro Moldova.

Gațcan și-a anunțat decizia pe Facebook și a precizat că în câteva luni de când este parlamentar al majorității, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, a constatat o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical, iar vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite.

„Am ajuns să-mi fie rușine să privesc în ochii colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament”, a precizat Gațcan, medic de profesie, citat de infoPrut.

În opinia parlamentarului, PSRM „a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului”.

După ce a criticat PSRM, Ștefan Gațcan s-a arătat impresionat de „curajul, abnegația și forța cu care noul partid politic Pro Moldova se luptă pentru interesele cetățenilor și țării”.

„Ultimele acțiuni și inițiative, în special, din domeniul social, mă reprezintă pe deplin. Astfel, declar că părăsesc fracțiunea PSRM din Parlament și mă alătur grupului parlamentar Pro Moldova. Sunt conștient de toată mizeria, atacurile, falsurile și minciunile care nu vor ezita să curgă la adresa mea, dar rămân ferm pe poziții, nu voi ceda presiunilor și amenințărilor, voi rămâne fidel convingerilor mele, voi fi fidel alegătorilor din circumscripția Hîncești, iar alături de așa o echipă profesionistă precum este Pro Moldova, sunt sigur că vom putea realiza fapte bune pentru Moldova!”, a mai punctat deputatul.

Menționăm că după această plecare, coaliția PSRM-PDM a rămas cu doar 49 de mandate.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) este un partid politic de stânga din Republica Moldova, reprezentat în Parlamentul Republicii Moldova de un număr de 24 de deputați. Partidul Democrat din Moldova (PDM) este o formațiune politică de centru-stânga din Republica Moldova, al cărei președinte este fostul prim-ministru Pavel Filip. Înființat în anul 1997, PDM este membru asociat al Partidului Socialiștilor Europeni (PES).

Pro Moldova este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova fondată și condusă de fostul președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. Partidul este reprezentat în Parlament de 14 deputați.

 

Articolul precedentProiectul USR prin care firmele vor putea să își scadă costurile caselor de marcat, adoptat de deputați
Articolul următorIncident în Mina Livezeni din Hunedoara / 14 mineri intoxicați cu fum și gaze toxice