Un urs care stătea printre oameni de 2 ani, a fost împușcat de un vânător în Predeal

Pui de urs împușcat la o pensiune din Predeal, unde venea de când era pui pentru mâncare. În văzut a zeci de turiști, vânătorul a împușcat ursul care ieșise din pensiune. 

Animal a fost ucis cu acordul Ministerului Mediului.

Conform proprietarei pensiunii, ursul venea frecvent în pensiunea acesteia din Predeal. El venea de mic la pensiune și se obișnuise cu oamenii. În momentul în care vedea mișcare, el fugea. Proprietara susține că nu era agresiv, nefiindu-le frică de el.

Proprietara susține că turiștii au anunțat prezența ursului. El era „ca un câine al casei”, conform proprietarei.

În ziua respectivă, ursul a ieșit în stradă, unde era vânătorul, iar ursul s-a retras spre pădure, din spusele femeii.

Mihai Drăgan, purtător de cuvânt în Ministerul Mediului, a declarat la Dig24 că este un caz clar de animal sălbatic care intră în proprietăți. Orice animal sălbatic în intravilan este imprevizibil și trebuie îndepărtat, conform lui Drăgan.

Drăgan a mai declarat că ursul nu mai putea fi relocat în sălbăticie pentru că fusese învățat cu omul. El cobora din pădure pentru a fi hrănit de oameni, iar astfel de cazuri se tot înmulțesc.

Împușcarea este ultima soluție, iar relocarea în timp nu este o soluție pentru că ursul s-a învățat deja cu omul, a conchis purtătorul de cuvânt.

Articolul precedentVirus gripal cu potențial de pandemie, descoperit în China
Articolul următorProiectul USR prin care firmele vor putea să își scadă costurile caselor de marcat, adoptat de deputați