Cea mai veche cabană din partea de vest a Văii Jiului, Hunedoara, distrusă de un incendiu

Cabana Cheile Buţii din localitatea Câmpu lui Neag, cea mai veche din partea de vest a Văii Jiului, a fost distrusă duminică noaptea de un incendiu. O persoană a fost transportată la spitalul din oraşul Lupeni cu arsuri la mâini şi picioare, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. 

Cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului a ars în această noapte. La ora 03:16 in noaptea de 28.06 spre 29.06 a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag, potrivit ISU Hunedoara.

20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta pe toată suprafața cabanei. 4 persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, 1 victima fiind transportată la spitalul Lupeni cu o mașină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare și superioare.

Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu.

A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată din cauza cantității mare de lemn din construcția cabanei, precum și de lipsa apei cu presiune din zona. Cel mai apropiat hidrant era la 5 km distanță de cabană, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere.

Articolul precedentFOTO Alertă cu bombă la Curtea de Apel din Capitală / Trafic blocat în zonă
Articolul următorBilanț nou coronavirus: 269 de noi cazuri confirmate / Aproape 5.000 de teste făcute