Ședință a Grupului Tehnic la 10:30, în vederea analizării noilor măsuri de relaxare

Grupul tehnic format din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, reprezentanți ai Institutul Național de Sănătate Publică și profesorul Alexandru Rafila se întâlnește cu începere la 10:30, pentru a face propuneri cu privire la posibilitatea unor noi măsuri de relaxare.

Nu vor fi făcute declarații după acestă ședință pentru că va urma ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență unde se vor lua deciziile definitive. După acestă ședință vor fi făcute declarații sau va fi transmis un comunicat de presă.

În cadrul primei ședințe, vor fi făcute doar propuneri pentru noile măsuri de relaxare, dar și analizată situația noilor țări pentru lista verde din care ne putem întoarce fără a sta două săptămâni în izolare.

Ședința de la 10:30 va analiza posibilitatea redeschiderii restaurantelor și numărul de cazuri crescute în Bulgaria sau Grecia.

Totuși, este de așteptat să fie posibilă încă întoarcerea în Grecia sau Bulgaria fără izolare de 15 zile.

Reamintim faptul că ieri, ministrul Nelu Tătaru a declarat că trebuie analizată situația din zonele de vacanță cum este Valea Prahovei sau litoral, unde, spune Tătaru, nu se prea respectă nicio regulă. Totodată, ministrul nu exclude carantinarea unor zone pentru a împiedica răspândirea virusului.

Articolul precedentActivitățile care mențin mintea sănătoasă
Articolul următorMașina șefului Poliției de Frontieră din Vișeul de Sus incendiată / Nu este exclus să fie vorba de contrabandiști