Abatoarele din Renania de Nord-Westfalia, obligate să testeze angajaţii pentru coronavirus de două ori pe săptămână

Industria cărnii din landul Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei va fi obligată de la 1 iulie să îşi testeze angajaţii pentru coronavirus de cel puţin două ori pe săptămână, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din regiune,  scrie Agerpres, citănd DPA.

Decizia vine după ce în această săptămână au fost reintroduse măsuri de izolare la nivel regional în urma apariţiei unui focar de coronavirus la un abator şi o fabrică de împachetare a cărnii în districtul Guetersloh din Renania de Nord-Westfalia.

Scandalul a adus în atenţie condiţiile de muncă şi de cazare ale angajaţilor firmei Toennies, mulţi dintre ei provenind din România, dar şi din Polonia şi Bulgaria.

Anunţul a fost urmat de apeluri de extindere a obligaţiei de testare regulată a angajaţilor din industria cărţii în întreaga ţară.

Între timp, tot duminică, landul Bavaria din sudul Germaniei a anunţat că intensifică testarea, care devine o testare în masă, potrivit ministrului regional al Sănătăţii, Melanie Huml.

„Un punct important al conceptului de testare din Bavaria este ca toate persoanele care vor să fie testate pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să poată afla dacă au fost sau nu infectate”, a adăugat Huml.

Articolul precedentCutremur de 3,1 grade produs în Vrancea
Articolul următorDonald Trump trimite pe Twitter un videoclip cu un suporter care strigă „white power”