Dodon, nepăsător față de oamenii din anturajul său infectați cu COVID-19

O singură persoană din instituția prezidențială a fost testată pozitiv până acum cu noul coronavirus, iar în Serviciul de Protecție și Pază de Stat au fost confirmate pozitiv câteva persoane, potrivit infoprut.ro.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a dat asigurări că acești angajați nu au fost infectați la locul de muncă.

„În SPPS au fost 4 sau 5 cazuri în toată această perioadă. Inclusiv și șeful SPPS avea ba test pozitiv, ba test negativ și a stat în izolare vreo 14 zile. Ei nu s-au îmbolnăvit de la serviciu, unii au luat virusul de la rude, unii de la soţia medic, alţii de la soacră”, a mai spus șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a precizat că în anturajul său nu sunt persoane infectate cu COVID-19, iar el va continua vizitele în teritoriu „chiar dacă sunt riscuri, pentru că este important să fiu alături de oameni”.

Cât despre vizita sa la Moscova și participarea la parada militară, șeful statului ar fi a făcut 3-4 teste înainte de eveniment. De asemenea, el a precizat că la întoarcere, nu va sta 14 zile în carantină, pentru că a mers în scop de serviciu. Cu toate acestea, Dodon  a hotărât „să ia o pauză de la evenimentele publice” pentru câteva zile şi va sta în aşa numita izolare la vila de la Holercani.
Președintele Republicii Moldova a mai declarat că duminică va face un test, iar dacă acesta va fi negativ, luni va participa la şedinţa cu premierul şi speakerul Parlamentului de la Chișinău.
Articolul precedentMajoritatea statelor membre ale UE nu sunt în grafic pentru a reduce până în 2030 poluarea atmosferică
Articolul următorPodul rutier de la Ungheni, parte din proiectul Autostrăzii Unirii, obiectiv strategic pentru investiții