Un nou vaccin împotriva coronavirus ar putea fi testat de Universitatea Federală din São Paulo, în parteneriat cu un institut italian

Un nou vaccin împotriva coronavirus, dezvoltat de cercetătorii italieni, ar putea fi testat de Universitatea Federală din São Paulo, Brazilia, conform Reuters. 

Brazilia este a doua țară în topul mondial al infectărilor, după Statele Unite ale Americii, fiind principalul punct de interes pentru dezvoltarea și testarea unui vaccin care să stopeze răspândirea virusului în zonele grav afectate.

Decanul universității din Sao Paolo a declarat miercuri: „Suntem, deja, în faze avansate de negocieri cu Institutul Național Lazzaro Spallanzani din Italia. Ne așteptăm să-l aducem aici, acordul progresează deja și vom putea să derulăm multe studii cu acest vaccin”.

Institutul italian nu a dat deocamdată un răspuns clar acestor declarații. La studiu ar putea participa mii de persoane din Brazilia.

La sfârșitul săptămânii trecute, Universitatea din São Paulo a demarat studii clinice pentru un vaccin dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Oxford în colaborare cu AstraZeneca Plc. La aceste studii vor participa 2.000 de persoane iar rezultatele vor putea fi consultate în termen de șase luni. Guvernul brazilian este aproape de semnarea unui acord de producere a acestui vaccin.

În paralel, Universitatea São Paulo colaborează cu o universitate separată pentru producerea unui vaccin brazilian, iar centrul brazilian de cercetare biologică din Sao Paulo urmează să înceapă luna viitoare studii clinice pentru un alt posibil vaccin, dezvoltat de compania chineză Sinovac Biotech Ltd.

Articolul precedentNelu Tătaru: măștile de protecție vor ajunge la persoanele vulnerabile din România în aproximativ o săptămână. Care sunt beneficiarii?
Articolul următorAmbasadorul Rusiei în Belgia: puțin probabil ca Uniunea Europeană să își deschidă granițele cu Rusia de la 1 iulie