Alexandru Rafila: Este una dintre posibilități să se impună restricții doar în anumite zone / Comportamentul individual condiționează succesul acestor măsuri de relaxare

Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a avut o intervenție telefonică, în această seară, la Digi24. Acesta a vorbit despre situația actuală în contextul pandemiei de coronavirus. 

Situația creșterii cazurilor era oarecum așteptată, susține Rafila. Media este, totuși, de 2 ori mai mare ca acum 2-3 săptămâni. „Dacă se stabilizează numărul de noi infectați, situația este gestionabilă”, a continuat șeful Societății Române de Microbiologie.

Creșterea celor spitalizați este cu aproape o mie mai mare. Dar, acest număr, probabil, va scădea, după ordinul Ministerului Sănătății prin care asimptomaticii vor putea fi externați după 10 zile de spitalizare, adaugă Rafila.

„Eu nu cred că există cineva care să susțină că infectarea nu există”, a spus ferm șeful Societății Române de Microbiologie.

În ceea ce privește redeschiderea restaurantelor, Rafila a ținut să precizeze: „Dacă deschidem o activitate și ea este bine reglementată, nu cred să există un mare pericol de infectare”. Totuși, „comportamentul individual condiționează succesul acestor măsuri de relaxare”.

Rafila a încheiat: „Este una dintre posibilități să se impună restricții doar în anumite zone. Totuși, nu cred că vom discuta doar de un județ, ci doar de localități, pentru a nu ține economia pe loc”.

Articolul precedentComisia Europeană: Forumul filmului european din acest an va avea loc online
Articolul următorNew York Times: Explicație: De ce COVID-19 se poate răspândi rapid în fabricile de procesare a cărnii