Lider de partid: Dodon a mers la Moscova pentru a plăti datoriile față de finanțatori

Valeriu Munteanu, liderul Partidului Uniunea Salvați Basarabia, a declarat că Igor Dodon, în rolul său de agent de influență al Rusiei, a mers la Moscova pentru a-și plăti datoriile față de finanțatori. Acesta a comentat participarea președintelui Dodon la parada militară de la Moscova din 24 iunie 2020.  

Valeriu Munteanu a subliniat faptul că liderii mai multor state au refuzat invitația președintelui rus Vladimir Putin, de a participa la eveniment, invocând temerile privind pandemia Covid-19, în timp ce Igor Dodon a luat și un contingent al Armatei Naționale. „Cel mai grav este faptul că Igor Dodon a luat cu el la Moscova și 75 de militari moldoveni, care riscă să se îmbolnăvească de coronavirus, dar pentru Dodon, ca și pentru Putin, oamenii nu contează, ci doar păstrarea aparențelor stării de normalitate și etalarea unei grandori tot mai deșarte”a menționat liderul USB.

Precizăm că Vladimir Putin a decis ca parada militară de pe 9 mai, anulată din cauza pandemiei de coronavirus, să aibă loc pe 24 iunie, pentru a marca 75 de ani de la victoria în al Doilea Război Mondial.

Igor Dodon, președintele prorus de la Chișinău, a fost prezent astăzi, la parada de la Moscova alături 75 de militari din „Garda de Onoare”, unitatea de elită a Armatei Naționale din Republica Moldova, care au defilat în Piața Roșie. Ultima dată, militarii din Compania Gărzii de Onoare au defilat la parada de la Moscova în luna mai 2010, susține InfoPrut.

În acest moment, în Rusia sunt aproape 600 de mii de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus și 8 mii de decese legate de Covid-19. O cifră relativ mică, cauzată și de modul diferit în care Rusia contabilizează decesele provocate de noul coronavirus, față de majoritatea țărilor din lume.

Articolul precedentCoronavirus: Președintele Slovaciei, suspectă de coronavirus, izolată la domiciliu
Articolul următorPrimul politician din România infectat cu noul coronavirus consideră că a fost ulterior victima unei campanii de fake-news