Francezii sfidează restricțiile partcipănd la Festivalul de Muzică

Mii de oameni s-au adunat duminică în Franța pentru a sărbători un festival de muzică anual, sfidând restricțiile de blocare a coronavirusului, potrivit BBC

Participanții au ignorat regulile de distanțare socială și au dansat pe străzi pentru Fête de la Musique, cunoscută sub numele de Music Day în engleză.

Poliția s-a confruntat cu manifestanți la Paris și Nantes, folosind gaze lacrimogene împotriva protestatarilor.

Imaginile postate online de sărbători au atras critici puternice.

Franța a redus multe dintre restricțiile sale de coronavirus. Președintele Emmanuel Macron a declarat „prima victorie” asupra virusului la începutul acestei luni, iar luni școlile s-au redeschis pentru toți elevii cu vârsta sub 15 ani.

Dar există îngrijorari conform cărora  guvernul ridică restricțiile prea repede. Franța a confirmat 160.377 de cazuri de virus și 29.640 de decese .

Milioane de francezi ies de obicei pe străzi pentru evenimentul anual, sărbătorind la evenimente oficiale și, de asemenea, prin concerte improvizate.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, a cerut oamenilor „să respecte în continuare [măsurile de distanțare socială] în toate circumstanțele, pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi”.

Însă imaginile postate online au arătat mii de drumuri aglomerateîn orașe din toată țara, inclusiv în cartierele Canal Saint Martin și Marais din Paris,oamenii ignorând regulile de distanțare  fără măști de protecție. Normele actuale interzic întrunirea publică a mai mult de 10 persoane.

Oamenii au sărbătorit duminicănoaptea și devreme luni dimineața. La Les Invalides, la Paris, poliția a tras gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimile, după câteva proiectile aruncate.

În final, șapte persoane au fost arestate în Capitală.

În Franța, oamenii trebuie să mențină o distanță de 1 m (3,3 ft) între ei în public, sunt necesare măști pe toate mijloacele de transport în comun, iar adunările de 5 000 sau mai multe nu vor fi permise cel mai devreme până la 31 august.

Articolul precedentUSR propune oficial: banii pentru presă să se ducă la bolnavi. Campania „E o mită mascată”
Articolul următorTătaru: Asimptomaticii vor fi externați mai repede