Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care se cere admiterea României Spaţiul Schengen

Parlamentul European dorește ca statele membre să-şi amplifice eforturile ca România să fie admisă în Schengen. Solicitarea a venit prin intermediul unei rezoluţii votate vineri, potrivit Mediafax.

Membrii Parlamentului European solicită, prin intermediul unei rezoluţii votate vineri, să fie luate toate măsurile pentru ca România să fie admisă în Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost votată cu 520 de voturi pentru, 86 împotrivă şi 59 de abţineri. În rezoluție era vorba și de state precum Croația sau Bulgaria, nu doar România.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, graniţele trebuie deschise respectând principiul nediscriminării.

„În timp ce veştile bune continuă să apară în privinţa ridicării restricţiilor de la graniţele interne, modul în care s-a rezolvat lasă mult de dorit”, a spus Juan Fernando Lopez Aguillar, preşedinte al Comisiei de libertăţi civile.
Spaţiul Schengen acoperă cele mai multe state din Uniunea Europeană, cu excepţia unor ţări precum România, Irlanda, Bulgaria, Croaţia şi Cipru. Există și țări precum Norvegia sau Elveția, care nu sunt în Uniunea Europeană, dar fac parte din Schengen.

 

Articolul precedentAlegerile legislative din Muntenegru vor avea loc în 30 august, în ciuda pandemiei de coronavirus
Articolul următorPatru ceceni din Franţa vor fi inculpaţi în cazul incidentelor de la Dijon