Proteste în Belarus: cel puțin 120 de persoane au fost arestate, alte sute participă la manifestații

Cel puțin 120 de persoane au fost arestate în timpul protestelor din Belarus, transmite o organizație pentru drepturile omului, citată de BBC. Protestele au izbucnit după ce mai mulți activiști și politicieni de opoziție au fost arestați, în timp ce țara se pregătește pentru alegerile prezidențiale din luna august.

Președintele Aleksandr Lukașenko, aflat în funcție de peste 25 de ani, încearcă să obțină în acest an al șaselea mandat. De la primele alegeri prezidențiale organizate în Belarus, în anul 1994, el este singurul politician care a ocupat această funcție.

Cetățenii din Belarus sunt nemulțumiți de modul în care Aleksandr Lukașenko a gestionat pandemia de coronavirus și de măsurile economice luate de acesta. Între timp, principalii săi adversari politici sunt hărțuiți sau chiar riscă detenția. Principalul său adversar, Viktor Babariko, a fost reținut vineri, fiind suspectat de infracțiuni economice. Cele mai recente rețineri au fost operate de autorități chiar în ultimele zile în care candidații la președinție mai puteau strânge semnături pentru a-și depune candidatura.

Ca răspuns la reținerea contra-candidaților său, Aleksandr Lukașenko a declarat că acțiunile autorităților au dejucat un plan de destabilizare a țării.

Articolul precedentRaed Arafat: controalele la terase și magazine vor fi intensificate
Articolul următorLibertatea: Director executiv al Poliției Sectorului 4 al Capitalei, pozat cu interlopii