Un nou studiu susține prezența coronavirusului în Italia din decembrie anul trecut

Cercetătorii italieni au stabilit că noul coronavirus ar fi fost prezent în canalizările din Milano și Torino, încă din decembrie 2019, susține BBC

Institutul Național pentru Sănătate din Italia susține că în apele din Torino și Milano era prezent coronavirusul încă din 18 decembrie anul trecut. Concluzia cercetătorilor vine în sprijinul ideii conform căruia virusul ar fi fost prezent în mai multe țări înainte să fie transmis la om.

În mai, cercetătorii francezi au constatat că un pacient care fusese tratat în decembrie pentru o pneumonie, în Paris, ar fi avut de fapt coronavirus.

Și în Barcelona, studiile au descoperit că virusul ar fi fost în apele colectoare încă de la jumătatea lui ianuarie, cu 40 de zile înainte ca primul caz de coronavirus să fie confirmat.

În studiul Institutului Național pentru Sănătate din Italia, cercetătorii au analizat 40 de monstre de apă colectate din apele colectoare din nordul Italiei, în perioada octombrie-februarie 2019 și 2020. În octombrie și noiembrie, monstrele nu au arătat prezența virusului în apele colectoare italiene.

Totuși, cercetătorii trag un semnal că aceste descoperiri nu înseamnă că primele cazuri de coronavirus din Italia ar fost datorate apelor contaminate.

Aceste rezultate confirmă importanța studiului apelor colectoare asupra transmiterii unor astfel de virusuri, cum este coronavirusul.

 

Articolul precedentÎmpușcată de talibani, premiată cu Premiul Nobel la doar 17 ani, o activistă pakistaneză a absolvit Univesitatea Oxford
Articolul următorCâine salvat de viitură de angajații ISU / Aceștia au intervenit cu succes și la patru ferme afectate de viitură în Lugoj