CTP: Incidentul de la conferința lui Nicușor Dan, reeditare a evenimentului 10 august / Reacție la declarația despre pensiile speciale a Ministrului Apărării

Gazetarul Cristian Tudor-Popescu a discutat vineri seara, la Digi24, despre incidentul de la conferința de ieri a lui Nicușor Dan, dar și despre faptul că Parlamentul a decis impozitarea pensiilor speciale cu 85%. 

CTP susține că ceea ce s-a întâmplat în cadrul conferinței de presă a lui Nicușor, unde mașinile firmei de salubritate din sectorul 5 al Capitalei au claxonat și împroșcat cu dezinfectant, este „o reeditare a ceea ce s-a întâmplat în 10 august”. „Ce făceau oamenii aflați în 10 august, spuneau lucruri critice la adresa unei puteri”, susține gazetarul. „Împotriva lor s-au adus tunuri cu apă, iar acum s-au adus mașini cu dezinfectant”, a continuat acesta.

Acțiunea de salubrizare nu se face cu atâtea mașini una în spatele celeilalte: „Cine le dă dreptul legal să pulverizeze dezinfectant asupra celor prezenți la conferință?”, a continuat gazetarul.

Aici, „Poliția pusă în slujba politicului, pentru a oprima opoziția față de cei aflați la putere”, susține CTP.

”Cine îți permite să-ți pui numele pe mașinile companiei de salubrizare?”, se întreabă gazetarul. Acesta crede sunt foarte multe enigme la un simplu eveniment.

Cu privire la hashtagul pus pe mașini, primarul sectorului 5 scriindu-și numele pe mașinile de salubritate, gazetarul crede că duce cu gândul la mișcarea #rezist, cea care a fost cea mai vocală în protestul din 10 august: ”Avem de-a face tot cu Dragnea, el nu este mort”.

În ceea ce privește pensiile speciale, CTP a vorbit despre declarația Ministrul Apărării Nicolae Ciucă. El crede că ministrul a greșit prin sintagma: „Egali la pensionare, egali și pe timpul vieții active”.

CTP crede că trebuie ca pensia să fie primită după niște principii similare: „Nici în comunism nu era egalitate între activități”.

„În timpul vieții active ar trebui să fie compensată lipsa unor anumite drepturi, nu în timpul pensiei. Ar trebui să militeze pentru creșterea salariului militarilor, nu a pensiilor”, consideră gazetarul.

În final, CTP a punctat: „Pensia trebuie privită ca o afacere. Mulți cred că este ceva care trebuie primit pur și simplu”.

 

Articolul precedentCâine salvat de viitură de angajații ISU / Aceștia au intervenit cu succes și la patru ferme afectate de viitură în Lugoj
Articolul următorRaed Arafat: Sunt mai îngrijorat ca acum o lună / Următoarele zile sunt cruciale