Ministrul ungar de externe, nou atac la adresa lui Klaus Iohannis: „Politician extremist antimaghiar”

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis. Acesta l-a calificat pe Iohannis ca fiind „un politician extremist antimaghiar”, potrivit Hotnews.ro

Declarația lu Peter Szijjarto a fost postată pe Facebook și vine la doar după ce, tot vineri, președintele Iohannis a anunțat că trimite la Curtea Constituțională o lege care prevedea deschiderea unui punct de frontieră cu Ungaria.

„Din păcate Președintele Romaniei este un politician extremist antimaghiar. Implică în continuu Ungaria și guvernul ungar în campania electorala din România. Acum, pe deasupra, face rău în mod intenționat relației ungaro-romane și nu se sfiiește să pună piedici unor cauze care sunt importante atât pentru maghiari, cât și pentru români”, a susținut ministrul ungar.
„Trecerile de frontieră deschise la granița celor două state nu sunt doar simbolice, au și o însemnătate practică. Aduc mai aproape comunitățile care trăiesc la granița celor două state, respectiv înlesnesc viața de zi cu zi a celor care trăiesc acolo. Veto-ul deschiderii unei noi treceri de frontieră nu înseamnă altceva decât împiedicarea intenționată a aproprierii celor două națiuni”, a adăugat Peter Szijjarto.

Klaus Iohannis a sesizat vineri Curtea Constituțională asupra Legii pentru deschiderea de către Guvernul României a tratativelor diplomatice pentru încheierea unui acord cu Ungaria privind deschiderea punctului internațional de trecere a frontierei Beba Veche  – Kubekhaza.

În sesizare, Iohannis susține că legea contravine dispozițiilor constituționale privind principiului separației puterilor în stat.

Articolul precedentAmenzi de 5.800 de lei după scandalul de la conferința de ieri a lui Nicușor Dan
Articolul următorȘeful OMS: Suntem într-o nouă fază periculoasă a pandemiei de coronavirus