Președintele Parlamentului European speră că în septembrie vor fi reluate întrunirile de la Strasbourg

David Sassoli, președintele Parlamentului European, speră că europarlamentarii vor putea reveni începând cu luna septembrie la ședințele organizate în sediul instituției, la Strasbourg, transmite Agerpres.

Președintele a declarat că pentru europarlamentari, întoarcerea la Strasbourg ar echivala cu revenirea la o viață normală și finalizarea perioadei de urgență.

Pentru a concretiza aceste speranțe, David Sassoli a discutat cu autoritățile franceze, primarul Strasbourgului, cu prefectul regiunii și cu secretarul de stat Amélie de Montchalin.

În condiții normal, structura legislativă a Uniunii Europene se întrunește în fiecare lună în sediul său de la Strasbourg, însă în contextul pandemiei, mare parte din activitate a fost mutată la Bruxelles, iar sesiunile plenare se desfășoară online.

Între timp, sediul Parlamentului European a fost transformat într-un masiv centru de testare pentru coronavirus, cu o capacitate de a realiza 2.000 de teste zilnic.

Articolul precedentKlaus Iohannis: Luptăm pentru bani mai mulți de la UE / Vrem să ajungem la media țărilor europene
Articolul următorFondul european de apărare: 205 milioane de euro pentru autonomia strategică și competitivitatea industrială