Marcel Boloș: Toată documentația necesară accesării de fonduri europene va fi depusă în format digital, toate contractele vor fi încheiate online

Marcel Boloș, Ministrul Fodurilor Europene, a declarat că de acum înainte toată documentele necesare accesării de fonduri europene vor fi depuse digital și toate contractele vor fi încheiate în același format, transmite Digi24.

Declarația a fost făcută joi, la Palatul Victoria, când evenimentul dedicat semnării în format digital a contractului de finanţare pentru sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Galaţi. Evenimentul a inaugurat digitalizarea procedurii de obținere a fondurilor europene. La eveniment au participat și premierul Ludovic Orban și senatorul PNL de Galaţi, George Stângă.

„Începând cu 1 iunie, tot ce înseamnă contracte de finanţare, cereri de rambursare, cereri de prefinanţare, toată documentaţia fondurilor europene este în format digital”, a declarat ministrul, accentuând că procesul de atragere a fondurilor a devenit astfel mai puțin birocratic și mai simplu.

Contractul semnat în cadrul evenimentului este legat de implementarea unui sistem de manangement integrat al deșeurilor în județul Galați. Proiectul are o valoare de 100 de milione de euro și  este finanțat din bani europeni, adresându-se unui număr de 534.000 de locuitori, din 180 de sate și 60 de comune ale județului. Data de finalizare a proiectului este 31 iulie 2023.

 

Articolul precedentAlertă cu bombă la stația de metrou Eroilor
Articolul următorLemmy Kilmister, liderul trupei Motörhead, va avea un nou film biografic. Când va începe producția