Şedinţă CGMB: Contractarea unui împrumut de 100 de milioane de lei şi suspendarea taxei pentru terase, pe ordinea de zi

Astăzi, consilierii municipali urmează a se întruni în ședință, începănd cu ora 18, pe ordinea de zi figurând 62 de proiecte de hotărâre, potrivit Agerpres, cele mai importante subiecte ce urmează a fi atinse, fiind următoarele:

  • Un număr de 3.000 de angajaţi ai farmaciilor, ai firmelor de curierat, din domeniul alimentaţiei publice şi reprezentanţi mass-media ar urma să beneficieze de un sprijin financiar în valoare de 200 lei în vederea testării PCR. Proiectul „Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” se adresează celor care vor solicita participarea, în mod voluntar, la efectuarea testării PCR, în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • Contractarea şi/sau gara Taxa pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară situate pe domeniul public administrat de autorităţile din subordinea municipalităţii ar urma să fie suspendată până la data de 31 decembrie. Taxa are în prezent valori cuprinse între 1,06 – 0,48 lei/metru pătrat/zi, în funcţie de zonă. Totodată, un alt proiect de pe ordinea de zi vizează scutirea de la plata taxei respective pe durata stării de urgenţă. Pentru a beneficia de această prevedere, utilizatorii au obligaţia ca până la data de 15 septembrie inclusiv să depună la autorităţile din subordinea CGMB care administrează domeniul public o cerere de acordare a scutirii, însoţită de o declaraţie pe proprie răspundere împreună cu documente justificative.
  • Contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare totală de până la 100.000.000 lei cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani. Conform proiectului, contractarea finanţării se face în vederea următoarelor investiţii: achiziţia a 100 de troleibuze cu autonomie şi 130 de autobuze hibrid (50.000.000 lei) şi penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti; lărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi şoseaua Petricani; pasaj Doamna Ghica (50.000.000 lei, cheltuieli totale estimate din finanţarea rambursabilă).
  • Program de microcipare şi sterilizare a maximum 5.000 de câini şi 5.000 de pisici fără pedigree, cu deţinător, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliul sau reşedinţa în Bucureşti.
Articolul precedentGrupul pentru Dialog Social dezaprobă interzicerea educației de gen de către Parlamentul României
Articolul următorAnaliză: Avantajul militar al Chinei asupra Indiei este real?