Confruntări India-China la graniță după 45 de ani: 20 de soldați indieni au fost uciși într-o confruntare fără arme

Douăzeci de soldați indieni au fost uciși în confruntările cu trupele chineze pe înălțimile din Himalaya, a anunțat marți armata indiană, marcând cel mai grav conflict dintre cei doi vecini dotați cu arma nucleară din ultimele decenii, potrivit Washington Post.

Ciocnirile s-au produs în regiunea muntoasă Ladakh, unde India și China au o graniță disputată – dar în mare parte pașnică. Nu au mai fost uciși soldați indieni în confruntările de pe frontiera dintre cele două țări din 1975, spun specialiștii, și nu au mai existat victime în număr mare din 1967.

Un militar indian din regiune a declarat, sub acoperirea anonimatului, că nu s-au tras focuri de armă. „Nicio armă de foc nu a fost folosită. Au fost violențe corp la corp”.

Ofițeri de rang înalt din cele două tabere discută în prezent la fața locului pentru a dezamorsa situația, afirma în cursul zilei un purtător de cuvânt al armatei indiene, adăugând că există victime „de ambele părți”, potrivit AFP.

Beijingul a acuzat India că a încălcat granița contestată și a provocat incidentul.

„În 15 iunie, trupele indiene au încălcat grav consensul bilateral și au depășit granița în două rânduri, înainte de a se deda la activități ilegale și de a provoca atacul soldaților chinezi, cu rezultatul unei grave confruntări fizice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al Afacerilor externe, Zhao Lijian.

Articolul precedentSenatul interzice orice referire la identitatea de gen în școli
Articolul următorCe reguli trebuie să respectați în mall-uri: Timp redus la cabina de probă și fără temperatură