Gabriela Firea: Ne-au fost refuzate trei variante pentru testarea în masă / Scopul a fost realizarea gradului de imunizare al populației

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a declarat, invitată fiind marți seara la Digi24, că Direcția de Sănătate Publică i-a refuzat nenumărate variante pentru realizarea testării în masă în Capitală. 

„DSP a refuzat varianta testării în propriile spitale, pentru că cei testați s-ar îmbolnăvi”, a spus Firea.

Firea a venit cu a doua variantă în fața DSP. Aceștia au dorit să invite persoanele în cadrul cabinetelor de medicină școlară. „Ne-a fost refuzată și această variantă”, a susținut primarul Capitalei.

A fost expusă și cu o a treia variantă, cea de pe Arena Națională: „Acolo au venit epidemiologi de la DSP, spunând că este o locație foarte bună” , a spus Firea. Totuși, avizul pentru testare nu a mai venit, epidemiologii venind în prima zi de testare și spunând că nu se mai poate continua testarea: „Nu am vrut să înființăm acolo un laborator, ci doar o testare de câteva zile”, a spus Gabriela Firea.

„Acolo realizam testul de tip anticorpi care realiza gradul de imunizare al populației”, a spus Firea cu privire la scopul testării. Aceasta a mai spus că a încercat să realizeze testarea pentru că și primăria are atribuții.

Plângerea penală pe care primarul a depus-o a fost pentru blocarea testării și nu s-a îndreptat strict asupra Ministrului Sănătății.

 

Articolul precedentNelu Tataru: „Gestionăm o cameră închisă”, cu privire la teatrele care rămân închise / DSP nu a avizat testarea Gabrielei Firea, nu a fost un ordin de ministru în acest sens
Articolul următorMai 2020, cea mai caldă lună mai din ultimii 141 ani