Guvernul britanic revine asupra unei decizii după criticile aduse de un fotbalist de la Manchester United

Guvernul din Marea Britanie a revenit asupra deciziei de a nu acorda în această vacanță de vară vouchere pentru mese gratuite elevilor, după ce fotbalistul lui Manchester United, Marcus Rashford, a criticat dur această decizie, potrivit CNN

Acordarea acestor vouchere era planificată să se încheie la finalul acestui an școlar, dar Rashford a inițiat o campanie prin care a încercat să transmită Guvernului că trebuie să lase rivalitățile la o parte și să continuie acordarea de vouchere, dat fiind faptul că mulți copii chiar au nevoie de ele.

După campania mediatică a fotbalistului, autoritățile au anunțat înființarea unui fond de susținere pentru cei mici, desfășurat în timpul vacanței de șase săptămâni a elevilor.

Va fi alocată o sumă de 19 dolari pe săptămână pentru fiecare copil. Astfel, se estimează că tot programul va costa undeva în jurul sumei de 152 de milioane de dolari.

Marcus Rashford a realizat o scrisoare deschisă luni, însoțită de un articol în ziarul Times, prin care cerea ajutorul autorităților pentru „distrugerea lanțului sărăciei” și oferirea unei șanse copiilor săraci.

Gary Lineker, fost internațional de fotbal englez și-a arătat și el susținerea față de Rashford, catalogând deciziile autorităților ca fiind inacceptabile.

Din martie și până acum, Rashford a reușit să strângă 25 de milioane de dolari în donații, acestea ajungând sub formă de mâncare la 1.280.000 de copii fără posibilități financiare.

Articolul precedentExporturile din Republica Moldova, în scădere față de anul trecut
Articolul următorRusia introduce în școli un sistem de recunoaștere facială