Primul bebeluș născut cu coronavirus în Romania, al doilea caz la nivel mondial

Un bebeluș s-ar fi născut cu coronavirus, la Spitalul din Sibiu. Ar fi al doilea caz la nivel mondial și primul din România. 

Mama are 26 de ani și ar fi născut la 11 iunie, în maternitatea din Sibiu. Aceasta a confirmat s-a îmbolnăvit cu coronavirus în timpul sarcinii.

În prezent, nou-născutul este internat la secția de neonatotologie din Sibiu, proaspăta mamă fiind internată la secția de boli infecțioase din același oraș.

Dacă primul test al bebelușului ar fi ieșit negativ, surse susțin că al doilea test ar fi ieșit negativ. Mama nou-născutului, la fel ca acesta, trebuie să aibă două teste negative consecutiv pentru a putea să-și îngrijească bebelușul.

Este al doilea caz la nivel mondial, primul fiind raportat în Statele Unite. În momentul nașterii s-ar fi produs contaminarea, nu intrauterin, a declarat doctorul Adrian Marinescu la Digi24. Acesta susține și că în cazul nou-născutului contaminat din Statele Unite, evoluția stările de sănătate a acestuia s-a deteriorat progresiv.

Articolul precedentMario Iorgulescu poate fi arestat, a decis Curtea de Apel București / Poliția Română îl poate da în urmărire internațională
Articolul următorȘedința de Guvern: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile / Se gestionează al treilea val de relaxare