Rafila: 5% dintre testările noi au fost pozitive / E un procent mare cum n-am mai avut

Medicul Alexandru Rafila a declarat luni seară, la Digi 24, că 5% dintre testările noi au fost pozitive, ceea ce reprezintă un procent mare, „cum n-am mai avut de mult”.

”Sunt vreo 3.600 de testări, dar, dacă facem procentul, el e apreciabil. E de 5%. Deci, 5% dintre testări au fost pozitive şi mă refer la cazurile noi, nu la toate cazurile pozitive care ar putea să includă şi pacienţii deja internaţi. 5% e un procent mare, într-adevăr şi n-am mai avut de mult 5% de cazuri pozitive”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

Alte declarații:

  • În momentul în care ai mai multe cazuri noi decât numărul persoanelor care sunt externate, considerate externate şi vindecate, evident că numărul total de persoane bolnave, practic, creşte. E important ca acest trend să nu dureze foarte mult, încât să nu se acumuleze din nou un număr mare de persoane bolnave.
  • Acum avem în jur de 5.000 de persoane care sunt internate în spital şi care sunt diagnosticate cu infecţia cu noul coronavirus. Am avut mai mult, am avut vreo 8.000 şi sigur că şi proporţia de vindecări din 8.000 este mai mare decât numărul de persoane care se vindecă din 5.000 de pacienţi.
  • Dacă este o chestiune temporară, şi vedem că doar ultimele patru zile sunt, practic, cu astfel de situaţie şi dacă înregistrăm o aplatizare a curbei, a numărului de cazuri noi, atunci probabil că vom reintra pe un trend descendent al numărului global de cazuri pe care le tratăm la un anumit moment în spital.
  • Ziua de astăzi nu este relevantă, cel puţin pentru mine şi pentru colegii mei, cred, care lucrează în zona de sănătate publică, pentru că aceste 166 de cazuri au fost identificate dintr-un număr mic de testări care se întâmplă de obicei duminica.
  • Sunt vreo 3.600 de testări, dar, dacă facem procentul, el e apreciabil. E de 5%. Deci, 5% dintre testări au fost positive.
Articolul precedentAlexandru Rafila: Modul de raportare a cazurilor de COVID-19 face imposibilă orice manipulare a datelor
Articolul următorTrump vrea să reducă la jumătate prezența militară a SUA în Germania