Grupul de Comunicare Strategică a anunțat în această seară că tendința s-a inversat, numărul infectaților crește mai mult decât numărul celor vindecați, lucru vizibil și pe graficul oferit de aceștia. 

În acest context, Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie, a declarat la Digi24: „Vedem totuși că este o chestiune temporară. Dacă curba se va aplatiza, tendința se va inversa din nou”.

Acesta susține că una dintre preocupările majore ale autorităților este ținerea sub control a internaților bolnavi de coronavirus din spitale. Rafila susține că nu există probleme cu preluarea pacienților în spitale.

5 mii de internați bolnavi de COVID-19 sunt în spitalele din România, din spusele lui Rafila.

Cu privire la manipularea datelor prezentate zilnic, Rafila spune ferm că este imposibil, mai ales pentru că fiecare județ introduce separat cazurile, iar un centru de comandă nu există. Se face până și o verificare a CNP-ului pacienților, iar dacă un pacient a mai fost bolnav de coronavirus, el este scos din lista noilor raportări.

Rafila încheie prin a spune că lucrurile trebuie clar prezentate pentru a nu exista astfel de suspiciuni. Măsurile trebuie întâi bine explicate populației, mai apoi urmând să apară actele normative cu privire la măsurile explicate, consideră șeful Societății Române de Microbiologie.

grafic evoluttia cazurilor de coronavirus in România

 

 

Articolul precedentIohannis a contestat în instanţă amenda pentru declaraţiile privind Ţinutul Secuiesc
Articolul următorZiare.com: CNSAS cere instantei să constate că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității