Nouă dispută Firea-Guvern legată de deschiderea teatrelor din București

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi că teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public începând de luni, 15 iunie.

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, a spus la Digi24 că Guvernul nu a decis reluarea spectacolelor în spații închise, afirmănd că momentan abia se stabilește, împreuna cu Ministerul Sănătății, eventuala reluare a repetițiilor în spatiul închis.

Orice nouă normă de reluare a activității în domeniul cultural se poate face doar în baza ordinului comun semnat de ministrul Culturii și Sănătății. Orice reluare a activității înn afara acestor norme reprezintă în mod cert o ilegalitate”, a adăugat Gheorghiu.

Totodată, și Grupul de Comunicare Strategică a reacționat la anunțul Primarului General:

Primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor în vigoare, iar în cazul în care acest lucru se va întâmpla prefectul municipiului București va acționa pentru suspendarea unei astfel de hotărâri”, se arată în comunicatul emis de CSG.

Pe pagina sa de Facebook, a reacționat, arătăndu-se contrariată de faptul că guvernul permite deschiderea spa-urilor, piscinelor, sălilor de fitness, dar nu și a teatrelor.

Articolul precedentUltrașii lui Dinamo Zagreb, banner odios: „Vom f… femeile și copiii sârbi”
Articolul următorCel mai mare telescop pentru observații solare din România va fi la Observatorul din Bârlad