A fost publicat regulamentul pentru piscine și săli de fitness

Regulamentul privind condițiile ce trebuie respectate în cazul accesului în baze sportive, pentru competiții, dar și regulile impuse sălilor de fitness și piscinelor a fost publicat înn această dimineață în Monitorul Oficial, potrivit știrilor Digi 24.

Accesul în vestiare se face cu respectarea distanței de siguranță: doi metri între utilizatori și patru metri pătrați pentru fiecare utilizator. Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu produse de curățenie și dezinfecție a mâinilor și dezinfectate înainte și după fiecare utilizare.”, se precizează în document.

Ordinul prevede că este interzisă eliminarea salivei în spațiul de antrenament, „dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS CoV-2”.

În cazul procedurii de organizare a meciurilor, echipele vor ajunge la stadion la ore diferite, astfel: echipa gazdă cu 75 de minute înaintea începerii jocurilor, iar echipa oaspete cu 90 de minute înaintea orei de start a jocului.

Intrarea pe teren a echipelor se face fără copii însoțitori și fără mascote. Nu se vor face poze de grup la centrul terenului. Se va evita ceremonia salutului prin strângere de mână la începutul jocului, arată documentul menționat anterior.

Este recomandat ca participanții să ajungă la momente diferite la locul de desfășurare a competiției, pentru a evita aglomerarea de persoane în anumite puncte. În funcție de infrastructura locației, este recomandat să fie folosite căi diferite către punctul de desfășurare a competiției”, potrivit ordinului comun semnat de Ministerul Tineretului și Ministerul Sportului.

 

Articolul precedentGuvernul francez va ridica luni restricțiile de călătorie la frontiere
Articolul următorTeatrele şi instituţiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public de luni