UTA a atacat la TAS decizia FRF de reluare a Ligii a II-a cu punctele înjumătăţite

Conform unei știri aparute pe site-ul oficial al clubului, echipa de fotbal UTA Arad a atacat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne decizia FRF de reluare a campionatului Ligii a II-a, ediţia 2019-2020, având punctele acumulate înjumătățite.

„Apelul clubului UTA a fost înregistrat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, iar procedura e în curs de desfăşurare. Îi informăm pe suporterii noştri despre evoluţia cazului. Federaţia Română de Fotbal a agreat propunerea clubului UTA de judecare rapidă a apelului, propunând ca soluţia să fie pronunţată până pe 3 iulie 2020”, potrivit site-ului clubului.

Decizia care a provocat nemulțumirea arădenilor a fost luată de FRF ca la nivelul Ligii a II-a, din cauza pandemiei de COVID-19, să se mai dispute din acest sezon al Ligii a II-a doar un play-off între primele şase echipe din fruntea clasamentului: UTA Arad, CS Mioveni, Turris Turnu Măgurele, FC Argeş, Petrolul Ploieşti şi Rapid.

Formaţiile vor începe play-off-ul cu jumătate din punctele acumulate până la întreruperea competiţiei în 12 martie, iar la finalul acestuia primele două echipe vor promova direct, cea de-a treia va disputa un baraj cu formaţia clasată pe locul 12 în Liga I.

În acest caz, echipa UTA ar fi clar dezavantajată, arădenii avănd la momentul întreruperii campionatului un avans de puncte considerabil fața de echipele urmăritoare.

Articolul precedentNelu Tătaru nu este de acord cu cererea Patriarhiei de a se redeschide urgent bisericile
Articolul următorMarea Britanie refuză prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit