Procurorii urmează să-l interogheze pe premierul Italiei cu privire la măsurile contra coronavirusului

Primul ministru Giuseppe Conte urmează să răspundă la întrebări cu privire la modul în care guvernul său a gestionat pandemia coronavirusului, potrivit AlJazeera.

Procurorii italieni urmează să-l interogheze pe premierul Giuseppe Conte, alături de ministrul Sănătății, Roberto Speranza și ministrul de Interne, Luciana Lamorghese, cu privire la răspunsul guvernului la pandemia coronavirusului.

Interogatoriul de vineri vine la câteva săptămâni după ce ancheta a fost lansată pe 8 aprilie de procurorii din Bergamo, orașul din regiunea nordică a Lombardiei cel mai grav lovit de virusul care a ucis mai mult de 34.000 de oameni în țară.

Aceștia caută răspunsuri la două întrebări principale: de ce orașele Alzano Lombardo și Nembro, ambele din provincia Bergamo, nu au fost transformate în așa-numite zone roșii în ciuda detectării cazurilor de coronavirus la 23 februarie; și de ce spitalul Alzano Lombardo a fost închis, igienizat și redeschis în doar câteva ore după detectarea primei infecții.

Spre deosebire de Bergamo, guvernul a impus prima zonă roșie a țării pe 21 februarie în jurul orașului Codogno din provincia Lodi, în Lombardia, la 24 de ore după ce medicii au descoperit un pacient pozitiv pentru COVID-19.

A continuat să închidă alte 10 orașe, apoi zone mari din nord, înainte de a impune o blocare la nivel național.

Bergamo, pe de altă parte, a fost pus în carantină la 8 martie, când guvernul a decis să închidă toată regiunea.

Interogatoriile de vineri urmăresc să stabilească dacă există motive pentru acuzații de neglijență criminală.

Articolul precedentRaluca Turcan despre deschiderea grădinițelor: Trebuie respectate toate regulile
Articolul următorAvocatul Poporului cere ca elevilor să nu li se măsoare temperatura înainte de examenul de Bacalaureat