Moscova reacționează după prezentarea noii Strategii de apărare a României: Creşterea prezenţei NATO şi a SUA în regiunea Mării Negre și „metoda plagiatului”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova a declarat joi că noua versiune a Strategiei naţionale de apărare a României, în care Rusia figurează ca o ameninţare la securitatea republicii, va fi folosită pentru creşterea prezenţei NATO şi a SUA în regiunea Mării Negre, conform Agerpres care citează agenţia de presă TASS. 

Zaharova adăugat că includerea Rusiei printre „sursele problemelor globale” nu este ceva nou. Ea susține că în Occident, acest truc este folosit des pentru a ocoli recunoaşterea propriilor defecte, greşeli şi probleme, Ea a adăugat că „faptul că politicienilor români dau dovadă de un „ un deficit de gândire independentă”, folosind metoda plagiatului.

„Este evident că noua versiune a Strategiei române va fi folosită pentru creşterea prezenţei militare a NATO şi SUA în regiunea Mării Negre”, a mai declarat Maria Zaharova în cadrul conferinței de presă.

Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 prezintă o nouă abordare ca urmare a schimbării de paradigmă la nivel global, determinate de evoluţiile din regiune, deteriorarea relaţiilor dintre NATO şi Federaţia Rusă, ameninţarea reprezentată de terorism, ameninţările cibernetice, dar şi alte tipuri de provocări, a susținut Klaus Iohannis într-o coferință de presă susținută pe 27 mai.

Articolul precedentArhiepiscopul catolic care spune că Trump este prins într-un ”complot politic” și că protestele trebuie înăbușite
Articolul următorVești proaste din Republica Moldova: Explozie de cazuri confirmate de COVID-19