Orban a anunțat noi relaxări ale restricțiilor / Guvernul amână cu o săptămână prelungirea stării de alertă

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi seară că Guvernul va decide prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare. Prim-ministrul a mai anunțat și că mai multe restricții vor fi ridicate începând cu 15 mai.

Practic, măsurile Guvernului ar putea fi aplicate până Parlamentul stabilește noi măsuri, dacă dorește acest lucru și în condițiile în care respinge prelungirea stării de alertă în forma transmisă de Guvern.

Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern că mai multe măsuri vor fi relaxate. Printre acestea, cetățenii nu vor sta în izolare dacă țara de unde se întorc are rata mai mică de 5 infectați la un milion de locuitori.

Prim-ministrul a mai adăugat că se reiau jocurile de noroc, casele de pariuri și piscinele în aer liber se redeschid.

Părinții, în schimb nu vor mai primi indemnizația pentru că trebuie să stea acasă cu copiii. În sprijinul acestora, se vor redeschide grădinițele și after school-urile.

Tratamentele balneare se reiau și ele. Mall-urile se redeschid, dar fără restaurantele dinăuntru și cinematografele.

În plus, în spații deschise se vor putea face activități cu un grup de maxim 6 persoane.

Regulile aferente vor fi stipulate în ordine de ministru în baza actualei stări de alertă.

Menționăm că unele măsuri au mai fost prezentate de președintele Klaus Iohannis, pe 9 iunie, într-o conferință de presă. 

Totodată, astăzi, liderul PSD Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă în care a afirmat că partidul din care face parte nu va vota prelungirea stării de urgență în forma actuală.

 

Articolul precedentCoronavirus în lume: Europa este chemată să-și redeschidă granițele după 15 iunie; pandemia progresează în America
Articolul următorVIDEO Podul grandios peste Dunăre prinde contur / Investiție de jumătate de miliard de euro