VIDEO Podul grandios peste Dunăre prinde contur / Investiție de jumătate de miliard de euro

Cu o investiție de o jumătate de miliard de euro și așteptat de 50 de ani, podul care va lega Brăila şi localitatea Jijila din Tulcea, începe să prindă contur. Podul ar trebui să fie gata în 2023, până atunci, fiind nevoie de trecerea Dunării cu bacul și durând câteva ore, potrivit Știrile Pro TV. 

Lucrările încep să prindă contur. A fost turnată fundaţia pentru cei doi stâlpi de susţinere şi s-au construit blocurile de care va fi ancorată structura. Pe şantier sunt câteva sute de muncitori, unii chiar din Asia.

Două firme, Astaldi din Italia și IHI Infrastructure Systems din Japonia, lucrează la construcţie.

Până la finalizarea proiectului, în zonă, Dunărea se traversează cu bacul şi durează chiar câteva ore. Firmele care asigură acest serviciu au parte de un profit de 50 de milioane de lei cumulat.

Produl este al doilea cel mai mare proiect de infrastructură de pe cursul Dunării, după cel de la Porţile de Fier.

Proiectul face parte dintr-un plan mai amplu de dezvoltare în care este inclusă construcţia a şase drumuri expres între Buzău, Brăila, Galaţi, Focşani, Tulcea şi Constanța. Şoselele ar trebui realizate în următorii 10 ani.

Articolul precedentOrban a anunțat noi relaxări ale restricțiilor / Guvernul amână cu o săptămână prelungirea stării de alertă
Articolul următorArhiepiscopul catolic care spune că Trump este prins într-un ”complot politic” și că protestele trebuie înăbușite