Taiwan se pregătește cu greu să primească refugiații din Hong Kong

Taiwan se pregătește să primească oamenii care vor părăsi orașul Hong Kong în urma protestelor împotriva guvernului Chinez, însă mica țară asiatică are puțină exeperiență în gestionarea fluxurilor de imigranți și are dificultăți în încercarea de a opri spionii chinezi care s-ar putea infiltra printre refugiați, transmite Reuters.

Taiwanul și-a arătat simpatia față de cei care protestează în Hong Kong de aproximativ un an de zile, primind deja o parte din imigranții care s-au refugiat în urma protestelor. Președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a devenit luna trecută primul lider al unui guvern care promite că va ajuta refugiații din Hong Kong, implementând măsuri precum introducerea unei legislații naționale de securitate, care va fi un nou pas al Taiwanului în drumul său spre democrație.

Printre măsurile dedicate refugiaților din Hong Kong se numără și un ajutor financiar lunar, alături de posibilități de cazare pentru cei care nu au adăpost. Un oficial al guvernului a declarat că pentru implementarea acestor măsuri vor fi alocate fonduri special păstrate.

Numărul celor care vor imigra în Taiwan în următoarele luni este încă greu de aniticipat. Până acum, 200 de persoane au ajuns în Taiwan ca refugiați, însă fluxul a fost cu mult micșorat de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus. După ridicarea acestora, autoritățile se așteaptă la un flux de mii de persoane, însă nu mai mare decât cel generat în anii 1970 de comunizarea Vietnamului.

Taiwanul caută acum experți care să poată gestiona situația, întrucât țara nu este pregătită pentru a primi un val foarte mare de imigranți, care este posibil să fie constituit din cei mai radicali protestatari împotriva abuzurilor guvernului Chinez sau refugiați care nu au mijloacele financiare pentru a emigra în alte țări.

China neagă în continuare acuzațiile conform cărora ar interveni asupra libertăților cetățenilor din Hong Kong și condamnă oferta făcută de președintele Taiwanului.

 

Articolul precedentDin 15 iunie se redeschid piscinele exterioare. Ce trebuie să știi înainte de a te distra
Articolul următorNorvegia: Autorul atacului terorist asupra unei moschei, condamnat la 21 de ani de închisoare