Adidas promite că 30% din noii angajați din Statele Unite vor fi afro-americani sau latino-americani

Gigantul Adidas promite că 30% din noii angajați din magazinele sale din Statele Unite vor fi afro-americani sau latino-americani, conform AFP

Adidas a anunțat aceste măsuri chiar în ziua funeraliilor lui George Floyd, afro-americanul ucis de un ofițer de poliție care l-a sugrumat cu genunchiul.

Angajații Adidas ar fi criticat compania pentru că nu ia atitudine împotriva rasismului din ce în ce mai prezent. Compania germană a mai anunțat și că va crește la 20 de milioane de dolari fondul alocat pentru programele lor de susținere a afro-americanilor. Programul este unul dedicat baschetbaliștilor de culoare fără posibilități.

Adidas a mai promis și că, în fiecare an, va oferi 50 de burse școlare angajaților lor afro-americani.

Kasper Rorsted, CEO Adidas, a declarat că evenimentele din ultimele săptămâni l-au făcut să reflecte și să găsească soluții pentru a lupta împotriva rasismului.

Adidas nu este singura companie sportivă mare care ia măsuri concrete. Nike, dar și Jordan au luat măsuri pentru combaterea rasismului. Brandul Jordan va oferi 100 de milioane de dolari pe timp de 10 ani pentru susținerea și educarea comunității afro-americane.

 

Articolul precedent200 pompieri, chemați la audieri în dosarul Colectiv
Articolul următorMinistrul Sportului a anunțat noi reguli în sălile de fitness / Vestiarele vor fi deschise