4 ani si 4 luni de inchisoare pentru fosta șefă a CNA/ Laura Georgescu trebuie să plătească daune către Antena 3 și Nașul TV

A apărut motivarea instanței, la condamnarea Laurei Georgescu (fosta șefă CNA), a lui Viorel Hrebenciuc și a lui Gheorghe Ștefan „Pinalti”. De ce a fost condamnată fosta șefă CNA la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare în primă instanță?

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc (67 de ani), a avut o contributie semnificativa nu numai la numirea Laurei Georgescu in functia de membru al Consiliului National al Audiovizualului, „parlamentarul intervenind in mod direct la nivelul altor membri ai CNA pentru a vota in favoarea Laurei Georgescu ca presedinte.”

Astfel explica judecatorii Tribunalului Bucuresti o parte din motivele pentru care fosta sefa CNA, Laura Georgescu, a dat curs solicitarilor lui Viorel Hrebenciuc. In principal era vorba de a face tot ce este posibil ca institutia publica sa revina asupra deciziei prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune Giga TV, controlat de fostul primar PDL al orasului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, zis Pinalti, potrivit ziare.com.

„Prin acțiunile inculpaților scopul urmărit, acela de a reda licența postului Giga TV a fost realizat, cu încălcarea dispozițiilor legale in vigoare, iar acțiunile inculpaților au vizat un interes particular, politic, fiind ignorat în totalitate interesul public în domeniul comunicării audiovizuale al carui garant este CNA”, arată una dintre principalele concluzii ale instanței în speța Giga TV, potrivit paginademedia.ro.

Laura Georgescu a fost acuzată că a cerut unor angajați ai instituției să întocmească reclamații false, ce vizau anumite posturi TV. Așa ar fi fost amendate Antena 3 și Nașul TV. Ca urmare, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti, CNA și Laura Georgescu trebuie să plătească în total daune de 30.000 de lei catre două televizuni (20.000 de lei pentru Antena 3 și 10.000 de lei pentru Nașul TV) care ar fi fost sanctionate pe nedrept.

Articolul precedent„Access City Award”: Orașele cele mai bune pentru persoanele cu handicap
Articolul următorUnde vom putea călători mai ușor și pentru ce țări nu va relaxa România măsurile restrictive